Rocket Stove

Een groot verschil met een conventionele kachel is dat je een Rocket Mass Heater niet kunt kopen in de winkel. Hij wordt ter plekke gemaakt en samen met de gebruiker ontworpen, zodat hij qua vorm en functionaliteit optimaal past in de ruimte.

Zo komt het dat geen enkele Rocket Stove hetzelfde is, ze zijn allemaal uniek!

rocket stove

Contact warmte.

Een Rocket Stove maakt hoofdzakelijk gebruik van contact warmte. Andere manieren van warmte overdracht zijn stralingswarmte (vaak een conventionele kachel) en het verwarmen van lucht  (de centrale verwarming met radiatoren.) Contact warmte wordt afgegeven door de verwarmde massa, in veel gevallen een bank, waar je op kunt zitten of liggen en wordt vaak ervaren als de meest aangename warmte die er is. Een kruik en een elektrische deken maken b.v. gebruik van contact warmte en wie kent niet het knusse gevoel van een koude winteravond en een warme kruik?

rocketstove

 

Een rocketstove is geen raket..

Maar met een beetje fantasie maakt hij wel het zelfde geluid. Het aanzuigen van de lucht dwars door het vuur maakt dat het vuur een snorrend geluid maakt.

rocket stoves

 

Veel goedkoper!

De materialen die je nodig hebt om een Rocket Stove te bouwen, (o.a. vuurvaste steen, buis en leem) zijn over het algemeen niet duur. Met een beetje inventiviteit eindig je vele duizenden euro’s onder b.v. een finoven. 

rocket stove kopen

 

Een rocket stove: super efficiënt!

Een Rocket Stove verwarmt je huis met ongeveer een tiende van het hout waarmee je normaal gesproken je huis zou verwarmen. De geproduceerde warmte wordt voor het allergrootste deel afgegeven aan de massa. Hierdoor hebben de rookgassen, nadat ze hun weg door de kachel hebben afgelegd, een temperatuur van tussen de 40 en 75 graden en hoe koeler de rookgassen , des te efficiënter de kachel.

kas


Rocketstoves zijn super schoon!

Uit de schoorsteen van Rocket Stoves komt (met uitzondering van enkele minuten tijdens het starten en doven) geen rook of geur, maar enkel waterdamp en co2. Je ziet dus buiten niet of nauwelijks dat je een houtkachel hebt. Alle rook (=onverbrande brandstof) wordt onder invloed van hoge temperaturen verbrand in de verbrandingskamer.  

Een rocket stove kopen?

Bent u geïnteresseerd in een rocket stove op maat? Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek om de mogelijkheden met u door te nemen. Een adviesgesprek kost tot de lijn Den Haag/Enschede €50,- daarboven €75,- Bij aankoop van een rocket stove is het adviesgesprek gratis.
contactpagina

 

X